De leukste plaatsen om te bezoeken in Europa

Ben je dol op reizen en altijd op zoek naar de volgende mooie bestemming om met het vliegtuig naartoe te gaan? Dan kun je voor je volgende reis misschien wel wat inspiratie gebruiken. Want welke plekken in Europa moet je echt een keer zien? Waar vind je prachtige natuur, cultuur en architectuur om op je gemak te ontdekken? Dat zochten wij voor je uit en zetten we hieronder voor je op een rijtje. Van prachtige eilanden en schitterende natuur tot de gezelligste steden en dorpen: in Europa valt enorm veel moois te ontdekken.

De Faeröer eilanden

Ken je de Faeröer eilanden al van naam? Dan weet je misschien dat deze eilandengroep van maar liefst 18 eilanden bij Denemarken hoort. De eilanden liggen in de Atlantische oceaan en zijn vooral geliefd om hun prachtige natuur. Er wonen twee keer zoveel schapen als mensen en je vindt er veel nationale parken, gletsjers, watervallen en groene oases.

De echte natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De Múlafossur-waterval op het eiland Vagar is een echte aanrader om te bezoeken. Net als het plekje Mykines waar je papegaaiduikers kunt spotten. Ook het Sørvágsvatn-meer is een echte aanrader. Door een optische illusie lijkt het net alsof het meer boven de zee zweeft.

Ljubljana in Slovenië

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië, een land dat als vakantiebestemming de laatste jaren aan populariteit wint. En dat is niet voor niets. Je vindt er tal van onontdekte pareltjes en Ljubljana is er daar zeker één van. En het mooie is dat het massatoerisme de stad niet ontdekte. Daardoor geniet je nog in alle rust van de sfeervolle plek die de hoofdstad is. In het centrum van Ljubljana vind je een gracht met daaromheen veel gekleurde gebouwen.

Ga tijdens je bezoek aan Ljubljana zeker een kijkje nemen bij het centrale plein. Daar staat een niet te missen mooie roze kerk en je gebruikt het als startpunt om de rest van het centrum te ontdekken.

Bezoek ook een van de koffietentjes om de torta ljubljana of prekmurska gibanica te proeven. Dat zijn de lokale chocoladetaart en appeltaart van de stad. Of pak het iets actiever aan en beklim het kasteel van Ljubljana. Vanuit de toren van het kasteel geniet je van een prachtig uitzicht op de stad.

De Azoren

De Azoren zijn 9 eilanden die bij Portugal horen. De eilandengroep ligt midden in de Atlantische oceaan en kent geen massatoerisme. Door de diversiteit van de natuur en het landschap is het een plek waar voor natuurliefhebbers en actievelingen graag komen. Je vindt er uitgestrekte groene natuurgebieden, vulkaantoppen en rotskliffen.

De Azoren zijn een ideale bestemming als je graag op pad gaat in de natuur. Dat kan door het maken van wandeltochten, maar ook door uitstapjes per boot. De eilanden zijn namelijk ook een geliefde bestemming van dolfijnen en walvissen. Die kun je tijdens een boottocht proberen te spotten. Bezoek ook zeker een aantal van de charmante stadjes op de eilanden of neem zelf een duik onder een tropische waterval.

San Sebastián in Spanje

Madrid en Barcelona kennen we allemaal, maar hoe zit dat met San Sebastián? Deze stad in het Baskenland in Spanje is minder bekend, maar zeker een bezoek waard. De stad heeft een schelpvormige baai met een eilandje er precies voor, dat de golven breekt. Daardoor geniet je er van rustig water waaraan het heel goed toeven is. Zeker onder het genot van lekkere pintxos. Dat zijn de lokale tapas die je in levendige straatjes rondom de baai overal kan eten.

Beklim tijdens je bezoek aan San Sebastián ook zeker de Monte Igueldo. Vanaf deze berg geniet je van een prachtig uitzicht over de stad. De stad zelf verken je het beste tijdens een wandeling of op de fiets. Er zijn verschillende leuke fietstochten waarmee je onderweg het mooiste van San Sebastián ziet. Bij mooi weer ga je natuurlijk ook een dagje ontspannen en genieten van de zon op een van de stadsstranden van de stad. Glasgow in Schotland Bij Schotland denk je misschien als eerste aan Edinburgh, maar wist je dat Glasgow de grootste stad van het land is? En dat het dus ook een fijne stad is om te bezoeken? Zo kun je er heerlijk shoppen, onder meer aan de Style Mile, het gebied tussen Buchanan Street, Argyle Street en de Merchant City.

Maar ook voor cultuurliefhebbers is er in Glasgow genoeg om van te genieten, waaronder het Kelvingrove Art Gallery and Museum. Hier kan je gratis naar binnen om een van de grootste kunstcollecties van Europa te aanschouwen. Het Riverside Museum is een ander pareltje. Hier vind je een mooie collectie van ‘s werelds beste auto’s, fietsen, scheepsmodellen, trams en locomotieven. En ook hier mag je gratis naar binnen.

Glasgow is daarnaast een fantastische uitvalsbasis voor een bezoek aan de Schotse Highlands. Op slechts een uur rijden sta je er al middenin. Bezoek Loch Lomond en het Trossachs National Park en combineer zo een stedentrip met het ontdekken van de prachtige Schotse natuur.

De Dolomieten in Italië

Voor bergen hoef je echt niet altijd naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Ook in Italië vind je immense bergketens met prachtige uitzichten. Ze behoren tot de Dolomieten in het noordoosten van Italië. Een prachtige plek om in de Dolomieten te gaan wandelen, is het Parco naturale Puez Odle in Zuid-Tirol. Loop hier naar de top van de Seceda-berg om onderweg van uitzichten te genieten die zo van een schilderij lijken te komen.

Een andere must-see is Seiser Alm, de grootste alpenweide van Europa. Hier vind je precies wat je vooraf verwacht: groene vlaktes vol met koeien en geiten. In de Dolomieten kun je natuurlijk heerlijk wandelen, maar ook heel goed mountainbiken. Een huttentocht door de bergen is een populaire manier om het gebied te verkennen.

De Plitvice Meren in Kroatië

Steeds meer vakantiegangers ontdekten de laatste jaren hoe mooi Kroatië eigenlijk is. Wil je dat zelf ook eens ontdekken? Reis dan zeker naar de Kroatische Plitvice meren en watervallen. Je vindt het in een van de oudste nationale parken van Zuidoost-Europa: het Nationaal Park Plitvice.

In het nationaal park vind je in totaal maar liefst 16 meren. Het grootste laaggelegen meer is het Jezero Milanovac. Daarnaast ontdek je er ook nog eens 90 watervallen. Je kan je wel voorstellen dat al dat water dat om je heen naar beneden komt, zorgt voor een heel bijzonder geluid. De Plitvice meren en watervallen verken je via een van de vele wandelroutes in het nationaal park. De wandeltochten verschillen in lengte en duur en sommige combineer je met een boottocht of treinrit.

Lissabon in Portugal

Na grote steden als Parijs, Rome, Berlijn, Barcelona en Londen is Lissabon een van de meest geliefde bestemmingen voor een stedentrip. Heel gek is dat niet. De Portugese hoofdstad heeft heel veel te bieden. Vergaap je tijdens je bezoek aan de kleurrijke huizen en historische gebouwen. Of bekijk de stad van bovenaf door naar het Castelo de São Jorge te gaan op het hoogste punt van de stad.

Lissabon verken je het beste met de tram. Daarmee reis je moeiteloos van wijk naar wijk. Zo is het leuk om ook de minder bekende wijken als Belem en Parque das Nacoes per tram aan te doen. Wil je een dagje winkelen? Dan pak je de tram naar de elegante wijk Chiado, waar ook de uitkijkpunten Santa Catarina en Pedro de Alcântara de moeite waard zijn. Dineren doe je het beste in de wijk Bairro Alto. Hier geniet je van heerlijke Portugese specialiteiten.

Hohe Tauern in Oost-Tirol

Ben je op zoek naar een fijne bestemming voor een winterse vakantie? Dan moet je natuurlijk in Oostenrijk zijn. In Oost-Tirol vind je het National Park Hohe Tauern. Dit is het grootste natuurreservaat in de Alpen. En de plek om inheemse diersoorten als alpensteenbokken, marmotten, reeën en de lammergier te spotten. Voor hen is de Hohe Tauern een beschermd leefgebied.

In de winter maak je in de Hohe Tauern prachtige wandelingen door de besneeuwde bossen. En natuurlijk kun je in het gebied ook heel goed skiën of snowboarden. Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Dan kun je er ook gaan ijsklimmen. Dat is een hele bijzondere ervaring. Ook in de warmere, sneeuwloze maanden van het jaar is de Hohe Tauern een populaire bestemming van natuurliefhebbers. En juist dan kan je er uiteraard heel erg goed wandelen.

De dorpjes in de Cotswolds

Bij Engeland denk je misschien vooral aan steden als Londen en Liverpool, of aan het beroemde Stonehenge. Maar het echte Engelse gevoel ervaar je in de Cotswolds. Dit is een streek in Engeland op slechts een paar uur rijden van Londen met tal van schattige dorpjes omgeven door glooiende heuvels. De authentieke straatjes stralen een echt Engelse sfeer uit en alle dorpjes hebben hun eigen charme en bezienswaardigheden.

In de Cotswolds is het volop genieten. De dorpjes worden omgeven door groene bossen en glooiende heuvels waar je heerlijk kan wandelen. Daarnaast kun je er heerlijk ontspannen met wellness of typisch Engels dineren in een van de culinaire pubs. De streek staat ook bekend om de vele lokale festivals en activiteiten. Vergeet niet om te kijken wat ze tijdens jouw bezoek allemaal organiseren.

Nationaal Park El Teide op Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden, een eilandengroep die bij Spanje hoort. Op het eiland vind je het Parque Nacional del Teide, een vulkanisch gebied dat wetenschappers weleens vergelijken met Mars. Nergens anders op aarde vind je dezelfde combinatie van versteende lavastromen, bijzondere rotsformaties en oranje zandvlaktes.

Tijdens een vakantie op Tenerife mag je een bezoek aan het Parque Nacional del Teide absoluut niet overslaan. Zo’n uniek vulkaanlandschap, gevormd door de oerkracht van Pico del Teide, mag je gewoon niet missen. Wist je trouwens dat de Pico del Teide de op twee na hoogste vulkaan ter wereld is? En dat je met een speciale vergunning zelfs de krater kan bezoeken? Dat is een wel heel bijzondere ervaring.

De Gullfoss Waterval in IJsland

IJsland is een en al natuurschoon. Je vindt er combinaties van landschappen die je nergens anders ter wereld vindt. Denk aan gletsjers, vulkanen, zwarte stranden en watervallen. In de laatste categorie is de Gullfoss Waterval er eentje die je absoluut moet bezoeken als je in IJsland bent. De waterval is gigantisch en iconisch en het water stort hier van meer dan 30 meter naar beneden. Daarbij komt het terecht in de woeste Hvítá-rivier.

De Gullfoss waterval vind je op een kleine 10 km ten oosten van Geysir. Het neerstortende water in de Hvítá-rivier zorgt vrijwel altijd voor een grote hoeveelheid stuifwater. Als de zon erop schijnt, ben je getuige van prachtige regenbogen. Daar komt ook de naam Gullfoss van. Het betekent Gouden waterval. Het is mogelijk om helemaal tot aan de rand van de waterval te komen waar het donderende geraas van het water overweldigend is.

Europa’s leukste plaatsen bezoeken met Luchthavenvervoer Kevin

Heb je na het lezen van bovenstaande voldoende inspiratie voor je volgende reis? En ga je dan met het vliegtuig? Dan moet je natuurlijk ook nog vervoer naar de luchthaven hebben. Daarmee helpen we je bij Luchthavenvervoer Kevin graag. Wij rijden sinds 2012 van en naar luchthavens in heel België, maar ook vanuit België naar luchthavens in Nederland, Frankrijk en Duitsland en weer terug. We rijden vooral in de regio Gent, Brugge, Oostende, Antwerpen, Aalst, Zaventem, Dilbeek, Ternat, Ninove en Kortrijk.

Bij Luchthavenvervoer Kevin zorgen we altijd voor ontspannen, veilige en comfortabele reizen. Wij willen niet dat je onderweg naar de luchthaven veel stress ervaart over het halen van je vlucht. Daarnaast brengen we je na je vakantie ook graag weer veilig thuis. Voor kinderen van alle leeftijden kun je daarom een kinderzitje bijboeken. Onze vriendelijke en betrouwbare chauffeurs helpen je ook graag met je bagage en we zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Ga je binnenkort met het vliegtuig naar een van de bovenstaande bestemmingen? Kies dan voor een taxi van Luchthavenvervoer Kevin. Door op de knop hieronder te klikken maak je verblijvend een prijsberekening, waarna je meteen kan reserveren. We kijken ernaar uit om je binnenkort in een van onze voertuigen te mogen verwelkomen!